Gunnar Schjelderups Vei 11H

Här Hade jag tänk samla alla bilder på lägenheten och en del text. Det mesta kommer vara taget från inlägg på bloggen, men här kommer det vara samlat.

Det blev lite strul innan jag kunde flytta in. Mäklarn ville att Anna också skulle skriva på kontraktet eftersom hon skulle bo där. Jag var hos mäklarn på måndag och skickade papperna till Anna samma dag. Tanken var att jag skulle få lägenheten redan på onsdag, men eftersom det tar ett tag att skicka brev ända till Byske så kunde jag inte flytta in då.

Överenskommelsen var att jag skulle få lägenheten så fort de fått kontraktet. Anna skickade tillbaks kontraktet på osdag och jag ringde mäklarn på fredag i hopp om att dom hade fått det. Men det visade sig att mäklarfirman inte kollar sin postbox på fredagar utav någon norsk anledning. Så de hade kontraktet på måndag. Men på måndagen fick de inte itag i den förra hyrastagaren, så det blev på tisdag jag fick komma och ta över lägenheten. Varför inte mäklarna kunde ta nycklarna av den förra hyrestagarna i förväg förstår jag inte.

Hursomhelst fick jag den då på tisdag och jag fick även lite kompensation för att jag inte fått lägenheten när de fått kontraktet. Så då flyttade jag in min madrass och två lådor till lägenheten. Senare flyttade Anna in, men det är en senare historia. Nedan syns en planlösning för lägenheten. Det är av en bottenlägenhet i huset. Den har större balkong än vi har och den är 3 kvadratmeter mindre samt att den är spegelvänd. Men den ger en ungefärlig bild av hur det ser ut.
planlösning

Området ikring lägenheten är under uppbyggnad. Dagiset som är just nedanför fick sitt staket dagarna efter jag fkyttat in och i början av kvarteret planterade dom lite träd och la ut gräsmatta 4 veckor före jag flyttade in. Här är en bild från våra grannars takteras.
Takterras
Vi hann inte med att spendera så mycket tid där uppe medan det var bra väder. Men vi kunde i varje fall prova på att sola där uppe. Även om det blåste höstvindar. Ska ta och lägga upp bilder från våran takterass så fort Anna tagit dom. Vi får vell ta och gå en runda runt i kvarteret och ta lite bilder på den lokala butiken och puben.

På balkongen våran är det inte så mycket att se. Bara lite tvätt som torkar och en liten hög med arbetskläder som ligger där och luktar fisk. Jag kan inte ha dom inne, för dom luktar för mycket. Vyn från balkongen är inte mycket att hurra för. Man ser bara andra hus. Men jag gjorde iaf en panoramabild.
Balkongvy

Inne i lägenheten, före möblering
Eftersom jag fick lägenheten innan Anna hade flyttat hit så fick jag bo ganska spartanskt. Inga möbler förutom madrassen jag sov på. Jag tog några bilder som Anna fick se på innan hon flyttade hit. Det ser väldigt tomt ut, men jag vill visa hur fint Anna gjorde det. Om bilderna känns igen, så kopierar jag från två tidigare inlägg.

Pano-kok
Panoramabild av köket. Nu har vi microvågsugnen ovanpå kylskåpet.

Hål
Hålet där man kan ställa tvn. Men vi har en “bokhyllemöbel” där och så har vi tapetserat bakom.

Toa före
Toaletten. Lite annorlunda stil på den. Hyllan du ser till höger fick jag av den föregående hyresgästen. Det ser väldigt sterilt ut före.

Sovrum garderob
Garderoberna i sovrummet. En till Anna och en till John :). I hörnet stälde vi datorn, vilket blev väldigt lycke. På bilden här ser man hur litet hålet är.

Planlösning
Planlösningen över lägenheten. Hoppas det går tyda bilden. Ett litet fel har smugit sig in och det är att hålet där tvn kan stå 0,73m, så ska det stå 1,73m.

Lägenheten efter möbleringen
Vardagsrummet1
Här är vardagsrummet. Anna har fixat till soffbordet som hon köpt på auktion. Temat är lila ;). Vad man inte kan se är hur mycket utrymme det är mellan soffbordet och väggen.

Vardagsrummet2
En till bild från vardagsrummet. Fönstret är “verkligen megastort” enligt Anna. Man kan se torkställningen ute på balkongen och det avsågade bordet som agerar fönsterbräda. Det är ett IKEA lack bord som halverats med en IKEA såg.

Hörnan
Annas dekorativa möbel. Det blev väldigt fint med tapeter bakom. Vi har inte tapetserat upp dom, utan vi har klistrat upp dom med dubbelhäftande klisterdynor så att vi inte behöver måla om när vi ska flytta.
Sovrummet
Den enda delen av lägenheten som är sånär färdig, sovrummet. Annas sänggavel gör sig väldigt bra i rummet. Vi har två 80´s sängar som är “ihoptejpade” :).

Datorhörnan
Här sitter jag i datorhörnan. Den lilla lilla datorhörnar. Bara 80 cm bred. Tog med mig den minsta och billigaste skärmen jag kunde hitta hemma, för jag ska köpa en ny här i norge.

Köket
Vi fick med diskmaskin och kyl/frys med i köket, vilket det inte alltid gör i norge. Barbordet har vi borrat fast i betongväggen.

Toan
Här är temat rött. Så det pyntas enbart med röda saker. Uppvärmt golv och båda torktumlare samt tvättmaskin ingick. Man kan även gå på toa här om man vill 😉

Leave a Reply