Grodkällan

Under vår korta semester i Arvidsjaur med husvagn passade vi på att besöka Grodkällan (Tsuobuoájá). Att hitta dit gick rätt bra. Det står rätt väl beskrivet på Visistarvidsjaur eller Arvidsjaur kommun hur man hittar dit. Lättast är nog att knappa in koordinatet i GPSen. Här är en länk till hitta.se karta.

Fantastiskt att se med egna ögon. Jag hade sett några klipp på youtube, men sånt här är alltid bättre med egna ögon. När vi kom dit verkade spångarna vara nyligt renoverade och utbyggda. Det var ett fåtal meter man gick på marken. Vi hade vanliga lågskor och barnen tyckte det var riktigt roligt att gå på spångarna. Det var dock inte roligt att trilla utanför, tyckte dottern :). Kallkällan trycker upp från botten 3 meter ned och det bubblar på sina ställen i sanden. Det fanns ett vindskydd med grillplats där.

Jag laddade upp ett kort klipp på youtube.

About Rene

Hej, det är jag som driver sidan. Antagligen kommer ingen annan än de jag känner läsa här, så jag behöver nog ingen introduktion :)
This entry was posted in General. Bookmark the permalink.