Eliasleden, tältning och regn

Jag och Ture gillar att gå på “äventyr”. Detta var från början bara planlöst upptäckande vartsomhelst utan mål eller tempo. Med tiden ar detta utvecklats till bergsbestigningar och lite längre vandringar.

Under semestern tog vi oss ann Bälingeberget för tredje året i rad. Denna gången med sin kompis och hans pappa, som då är min kompis. Vi laddade upp genom att äta lunch på paltzerian och sedan under vandringen åt vi medhavd skink-/pastasallad. Det flöt på bra, trots att vi gick fel en kilometer och energin tog slut några gånger för de mindre grabbarna.

Den stora vandringen var längst Eliasleden. Då var vi samma gäng och nästan likadan pastasallad :). Men under den här vandringen hade alla varsin ryggsäck. Ture hade hela tältet i sin, men trots det fick vi inte med allt på ryggarna. Backup planen var att parkera en bil i närheten av tältplatsen, så att vi dels kunde hämta resterande packning, men även ta oss hem om det skulle krisa.

Vi begav oss iväg just före lunch och stannade till vid Eliasgrottan. Där åt vi och sen fortsatte vi gå. Några enstaka fall och lite pauser här och där så tog vi oss upp och över Högberget. Nedför gick fortare och vid kocksjön åt vi kexchoklad under en lång paus.

Vägen till Rörmyrberget var lättare och det fanns gott om blåbär längst vägen. Det blev brant innan vindskyddet på toppen där vi tog nästa längre paus. Efter detta var de mindre grabbarna ganska trötta och humöret var inte på topp, men när vi kom till Vitsjön och det både var lättare att gå och de kunde målet över sjön blev det glad stämning.

Efter att ha slagit upp tälten hämtade vi mer packning och maten. Efter ett dopp i sjön grillade 4 parisare dåligt och åt dessa med hunger och aska som krydda. Nästa 4 blev himmelskt goda och avnjöts med rostad lök. Före klockan 10 började det regna, så då kröp vi in i sovsäckarna och sade godnatt. Jag vaknade av att regnet slog igenom tältduken och vaknade ett antal gånger under natten och såg till att Ture inte frös eller blev för blöt. Efter klockan 6 vaknade han och då hade regnet slutat. De andra sov gott i sitt torra tält, så vi bytte lite kläder och åt frukost. Sen gick vi med packning till bilen och tog sen en liten tur i den för att torka och få upp värmen.

Planen var ursprungligen att vandra tillbaks till start genom att gå söder om Mjösjön och sedan följa vägen. Men vi hade fått nog och sen var det för blött i leden. Så det blev bilen hem. Lupon är inte stor nog att rymma alla och packningen på en gång. Det blev till att återvända med den andra bilen för att få med allt hem.

Facit: 2 Berg bestigna och över 6 kilometer led vandrad.

Vitjsön - Morgon

About Rene

Hej, det är jag som driver sidan. Antagligen kommer ingen annan än de jag känner läsa här, så jag behöver nog ingen introduktion :)
This entry was posted in General. Bookmark the permalink.