Vad blev det gjort i somras då?

Konstigt att även den här sommaren gick fort. Jag tycker det har varit toppenväder, framförallt på sensommaren. Listan över arbeten var som vanligt överambitiös. Men trots att bara halva blev klar så är jag nöjd.

Vi har målat mangelbodan och uthuset. Solsidan på MB var i ett sorgligt skick, men vi klarade oss från att byta panel. Genom att skrapa ordentligt och sedan slipa med excentern så blev det bra resultat. De andra sidorna borstades bara och sedan målade vi ovanpå. Det var tidigare plast- eller akrylatfärg på mangelbodan och nu har vi målat över med slamfärg. Vi får se hur länge det håller. Uthuset var tidigare, och är nu slamfärgat rött.

MB Före MB Efter

Trapporna till uthuset var i dåligt skick att när jag flyttade ut dem för att inspektera föll de ruttna nedersta bitarna sönder. Som tur var fanns det tryckimpregnerat med samma dimension på virket som de gamla trapporna hade. Det var bara att kopiera konstruktionen rakt av. Jag experimenterade med att måla nedersta delen med Copperol(liknande slipersolja).

Alla trappor Trapp med Copperol

Det blev ganska mycket tryckt virke, så vi kom på iden med att bygga en sandlåda. Ritningen stals från internet och sanden tillhandahöll Steffe. Tog bara en dag eftersom vi var två och en halv person =)

Sandlådan utav impregnerat virke
Höguplöst verion utav ovanstående

Garaget var i ett sorgligt skick. Allting stod på golvet sedan vi flyttat in. Eftersom det plattor som vi misstänkte innehöll asbest på väggarna så hade vi inte tordas sätta upp hyllor. När vi tagit ned dom kunde man utifrån märkningen utröna att så var verkligen fallet. Även de missfärgade gipsskivorna i taken samt dålig innerpanel rök när vi ändå hade släpen. Efteråt kladdade Ammy och Anna upp lite vitfärg på väggarna och så hipps vipps har vi ett nytt garage. =)

Sandlådan Sandlådan

About Rene

Hej, det är jag som driver sidan. Antagligen kommer ingen annan än de jag känner läsa här, så jag behöver nog ingen introduktion :)
This entry was posted in General. Bookmark the permalink.