Stackars Ture

Det är inte lätt att vara liten. Om man sedan brutit benet och fått en lillasyster som tar föräldrarnas uppmärksamhet blir det inte lättare. Så vad berättar jag om först, benet eller systern? Vi tar det kronologiskt.

Benet bröts en tidig morgon i en lekpark tillsammans med pappa i en rutschkana och mamma så klart på en loppis. Kanan svängde höger och vi svängde vänster. Till en början förstod jag inte att han gjort illa benet. Jag klämde, kände och frågade lillkillen vart han hade ont. Fick då bara till svar att “Ture har inte ont, Ture é ledsen” :(. Eftersom han träffat ett snuvigt/febrigt barn dagen före och innan vi började leka i parken sa han “Ture trött, pappa bära mig”, så drog jag en slutsats att han var trött och på väg att bli sjuk.
Vi satte oss på en bänk och han fick sin tutte och snutte. Och där somnade han på mig. Men när han vaknade var han fortfarande missnöjd. Det dröjde till kvällen för att vi skulle förstå att något var fel med benet och ta beslutet att besöka akuten. Dagen därpå gjorde vi ett 4 timmar långt besök på akuten och kom hem med en gipsad son. Det var en spricka i skenbenet nära foten. 3 veckor fick han ordinerade.

Det där andra som hänt då? Jo, Ture har fått en lillasyster. Elvy Maria Kristina Renström föddes den 27 augusti. 3350 gram tung och 52 cm lång. En förvånansvärt snäll bäbis som sov störredelen av dygnet de första veckorna. Medan vi var på förlossningen fick Ture ha hemtjänst :). Jo, för det är så att både Mormor och Moster som skötte honom jobbar där.

Ture och Elvy

About Rene

Hej, det är jag som driver sidan. Antagligen kommer ingen annan än de jag känner läsa här, så jag behöver nog ingen introduktion :)
This entry was posted in General. Bookmark the permalink.