Degerberget

Jag vet inte hur iden kom till mig. Vi har “bestigit berg” tidigare, så det var väll bara en tidsfråga innan nästa utmaning dök upp för mig och Ture.

På internet så finns lite information om berget på den lokala skoterklubbens hemsida. Jag kollade även på satellitbilder och körde skogsbilvägen som vi skulle starta från innan jag tog med mig Ture.

Eftersom vädret varit torrt ett längre tag så tog vi vanliga lågskor och shorts och det räckte gott och väl. I äventyrsväskan hade jag dock med mig ett par långbyxor till Ture “utifallatt”, men de behövdes inte. Fikat jag packat gick dock åt :).

Klarade vi det då? Jajjemensan! Det tog en halvtimme upp, fastän vi tog fel väg över kullerstenarna. Enligt stegräknaren gick vi cirka 2 km upp och ned totalt. Utsikten var fin, men tyvärr tog jag inte med den bra kameran. Så dessa bilder får duga.

Utsikt Degerberget

About Rene

Hej, det är jag som driver sidan. Antagligen kommer ingen annan än de jag känner läsa här, så jag behöver nog ingen introduktion :)
This entry was posted in Resor and tagged , . Bookmark the permalink.